Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Balatongyörök.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Balatongyörök.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatongyorok.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 21 db
Badacsony

Badacsony

Badacsony és környéke információs oldala. A legtutibb linkek egy helyen csak neked! A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik. A csaknem kerek hegy kerülete 11 km, észak-déli irányban kissé megnyúlt tetőrégiójának átmérője 1-1,5 km, legmagasabb pontjának tengerszint feletti magassága 437,4 m. Oldalát 280 méteres magasságig - szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas - különféle laza üledékek borítják, efelett szürke bazaltsziklák és kőfolyások bukkannak elő az erdő sűrűjéből.

Balaton

Balaton

Balaton.tlap bemutatja a Balatonhoz és környékhez kapcsoló weboldalakat. Külön kiemelve a településeket, programokat, látnivalókat és a vendéglátást. Ez az oldal értékes linktár mindazok számára, akik itt élnek vagy csak szeretnék jobban megismerni a "Magyar Tengert" a Balatont. Ezért is szeretnék a témához kapcsolódó weboldalakat összegyűjteni. Ha Te is ismersz ilyen linket, kérlek ajánld. Örömmel teszem fel!

Balatonfenyves

Balatonfenyves

Balatonfenyves község Somogy megyében, a Fonyódi kistérségben. A 2260 lakosú Balatonfenyves a Nagyberek szíve, a védetté nyilvánított Fehérvízi-láp előtt, a Balaton mellett. 1958-ban jött létre Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Fonyód és Somogyszentpál egyes területeiből. (Például Balatonkeresztúrnak a Józseftelep, Somogyszentpálnak Imremajor és Pálmajor nevű részeiből.) A filoxéra homokos talajon nem él meg, ezért parcellázták szőlőültetvények céljára a Fonyód és Balatonkeresztúr közötti homokos, addig hasznosítatlan 318 holdnyi területet.

Balatonföldvár

Balatonföldvár

Balatonföldvár történetének fontos emléke a vaskorban emelt földvár, a hely névadója. A Balaton déli partján, Szántód és Balatonszárszó között található. A délnyugatra fekvő Kőröshegy felé a felszín emelkedik. Elérhető az M7-es autópályán, illetve a Budapest-Székesfehérvár-N agy kanizsa-vasútvonalon. Régészeti leletek szerint már a 4. században kelta földvár állt területén, amely a helység névadója. Földvárnak első írásos említése a 11. századból származik, majd 1358-ból. A 17.-19. században Földvár-puszta néven jelzik a térképek ...

Balatonfüred

Balatonfüred

Balatonfüred város Veszprém megyében, a Balatonpart legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Területe ma három részből tevődik össze: a vasútvonal két oldalán húzódó őstelepülés, a gyógyforrások körül kialakult régi gyógyhely, valamint ennek két oldalához csatlakozóan a legújabb Füred üdülő/idegenforgalmi életét befogadó központok, szállók, kemping, üdülőtelep stb. Füred, Balatonfüred szállás, nyaralás, üdülés, pihenés, apartmanok, magánszállások

Balatoni nyaralás

Balatoni nyaralás

Az oldal keresőjében minden megtalálható, ami egy balatoni, vagy Balaton környéki nyaraláshoz, kiránduláshoz, vagy csak egy kellemesen eltöltött hétvégéhez szükséges lehet. Itt fellelhetők a Balaton partján található települések, hajózási lehetőségek, wellness és egyéb szolgáltatást nyújtó szállodák és apartmanok, illetve kiadó magán házak, kempingek, szórakozó helyek, éttermek, horgászati és egyéb vizisportok.

Balatoni szállás lehetőségek

Balatoni szállás lehetőségek

Az oldalon a balaton környéki főbb városokban található szálláshelyeket találhatja meg, városok szerinti bontásban, bő ismertetőkkel, címekkel. Mindent megtalál, amire szüksége lehet: a minőségibb, teljesebb kikapcsolódást nyújtó wellness hoteleken át a családias panziókon keresztül egészen a kissebb vendégházakig, vagy akár falusi szálláshelyig. Legyen szó a balaton északi, vagy déli partjáról, ez az oldal jó kiindulópont, hogy megtalálja a megfelelő szállást arra a pár napra, míg pihenését Magyarország egyik legkedveltebb üdülőhelyén tölti.

Balatonlelle

Balatonlelle

Balatonlelle város Somogy megyében, a Fonyódi kistérségben. Balatonlelle a XIX. század közepén mezővárosi címet kapott, 1986 januárjától város lett. A Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 km távolságra fekszik. Vasúton a Budapest-Székesfehérvár-N agy kanizsa vonalon; a 7-es és 67-es műúton személygépkocsival és busszal közelíthető meg. Első írásos említése 1229-ből származik, Lela néven. A 18. században a Majtényi család, majd a Szalay család birtoka volt. Az iskolai oktatás 1720-ban kezdődött Lellén. 1864 óta Balatonlelle.

Fonyód

Fonyód

Fonyódi vállalkozások, szállásadók, intézmények és kapcsolódó honlapok megjelenítése egy helyen. Fonyód egy város Somogy megyében, a Fonyódi kistérség központja. Népszerű üdülőhely és kikötőváros a Balaton déli partján. Bélatelep és Fonyódliget tartozik hozzá.A Balaton déli partján, a Nagy-berek mellett fekszik. A Sipos-hegyről és a Vár-hegyről gyönyörű panoráma nyílik. Évente több százezer ember hajózik át innen a túlsó partra. A kikötő bejáratánál kezdődik a Balatonban élő több mint 40 halfajtára vadászó horgászok szigete. Közel esik Fonyód-A

Hirdetés
Gyenesdiás

Gyenesdiás

Gyenesdiás a Balaton fontos része, ami a turisztikának is kitűnő. Pihenés, kirándulás, kikapcsolódás. Minden évben sok embert vonz ide, mert évről évre fejlődik Gyenesdiás. Több strand is található Gyenesdiáson, amit felújítottak és a gyereknek kis medencés és homokos partot alakítottak ki, ami nagyon barátságos. Látogass el Gyenesdiásra és érezd jól magad, de elötte nézd meg itt nálunk a gyenesdias.tlap.hu oldalon, hogy milyen lehetőségeid vannak, mit nézz meg, hova látogass el, hol tudsz egy jót ebédelni, mik a nevezetességei a településnek, hol érdemes szállást foglalnod ...

Hévíz

Hévíz

Itt mindent megtalálsz Hévízről legyen az szállás, kozmetika, programok vagy akár közérdekű információk. Hévíz város Délnyugat-Magyarországon, Zala megyében.Hévízen található a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó. A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A Hévízi-tó gyógyító hatása már - valószínűleg - a rómaiak által is ismert volt, erre utalnak a búvárok által az 1980-as évek elején a tóból gyűjtött pénzérmék és a tó környékén talált oltárkő.

Kehidakustány

Kehidakustány

Minden ami Kehidakustány! Kehidakustány község Zala megyében, a Zalaszentgróti kistérségben. Kehidakustány Zala megye északi részén, a Zala folyó észak-déli völgyében, annak két partján (a nyugatin Kehida, a keletin Kustány községrész) terül el. Két észak-déli mellékút szeli át a települést. Az egyik a fontosabb Zalakomár-Zalacsány-Zalaszen tgrót mellékút a nyugati oldalon, a másik a keleti parti településeket összekötő alsóbbrendű út. A falu két része között két híd biztosítja az átkelést

Keszthely

Keszthely

Keszthely város információs tutilapja! Mindenki számára Könnyedén átlátható és használható. Gyere és nézd meg te is! Keszthely élénk turizmussal rendelkező város Zala megyében, a Keszthelyi kistérség központja.A Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik, délen sík, északra kissé dombos területen. A környéken található Zalai-dombság és Keszthelyi-hegység dombjai, hegyei ölelik körbe a várost.

Magyarország

Magyarország

Mindent megtudhatsz hazánkról. Megtudhatod mit érdemes megnézni országunkban. Milyen hungarikumaink vannak. Megismerheted a legnagyobb városainkat. Megismerheted történelmünket. Információkhoz juthatsz a magyar nyelvről.

Marcali

Marcali

Marcali információs linkek gyűjteménye. A Legtutibb linkek egy helyen!Marcali város Somogy megyében, a Marcali kistérségben.A Balatontól 14 km-re délre, a 68-as főút és a Somogyszob-Balatonszentgyörgy 37-es számú vasúti szárnyvonal mellett fekszik.Említése első ízben egy 1274-ben kelt latin nyelvű oklevélben fordul elő. 1448-ban már városi kiváltságokat élvezhetett. 1494-ben iskolája is volt. A török hódoltság idején járási székhely.

Nagykanizsa

Nagykanizsa

Nagykanizsa, , Nagykanizsa Tuti lapja tuti linkekkel! Csak Neked! Ismertető - Nagykanizsa Tuti lapja tuti linkekkel! Csak Neked! Nagykanizsa (németül Großkirchen, Großkanizsa, horvátul Kaniža, törökül Kanije) közepes méretű megyei jogú város Zala megyében. A Nagykanizsai kistérség

Sármellék

Sármellék

Sármellék a Balatontól 15 km-re található. Itt működik a Fly Balaton reptér: a Nyugat-Dunántúl legforgalmasabb reptere, ahova teherszállító gépek, illetve menetrendszerű és charterjáratok érkeznek. Sármellék a Balatontól nyugatra, a Kis-Balaton melletti síkságon terül el. A község északi részén a Zalai-dombság keleti nyúlványa található. A község saját televízióadással is rendelkezik a Sármellék Kábel Televízió (SKTV) keretében.

Tuti menü