Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látnivalók Balatongyörökön képes leírás - Balatongyörök.tlap.hu
részletek »

Látnivalók Balatongyörökön - Balatongyörök.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatongyorok.tlap.hu » Látnivalók Balatongyörökön
Keresés
Találatok száma - 4 db
Jazz Balatongyörök

Jazz Balatongyörök

Jazz Balatongyörök - A balatongyöröki Jazz Fiesta oldala. Mindenkit szeretettel vár ingyenes koncertjeire.

Szent Mihály domb

Szent Mihály domb

A Balatonpart délnyugati részeiről és még a Keszthelyi öbölből is jól látható egy kis domb, tetején kápolna. Vonyarcvashegy és Balatongyörök között található, autóval és kerékpárral is jól megközelíthető, kedvelt kirándulóhely. A legenda szerint balatoni halászok csodás megmenekülésének emlékére emelték a kápolnát. Nagyon szép kis hely remek kilátással, hangulatos ösvényekkel, temetővel, fenyőfákkal. A kápolna észak-nyugati sarkánál egy különös kettős törzsű fa látható, mely meglepő módon egy halottnak látszó, kidőlt rönkből nőtt ki. Valahol a domboldalban van elrejtve a láda.A 136 méteres dolomitképződmény valaha sziget volt. A 13. században a dombtetőn kis vár épült, amely a történelem viharában a kis kápolnát kivéve szinte teljesen megsemmisült. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben építtette az a 40 halász, akik szerencsésen megmenekültek egy pusztító balatoni viharból. A kápolnához fűződő legenda mese és valóság keveredése. A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája. Az épület mellett egy régi temetőhely található. A műemlék jellegű épület környékéről gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi hegységre és a Balatonra, a keszthelyi öböltől a berényi partokig, de csodálatos a kilátás a tanúhegyekre Szigligettől Badacsonyig.

Szépkilátó

Szépkilátó

Szépkilátó Balatongyörök - Szépkilátó A község határában, a 71-es útnál fekszik a 140 méter tengerszint feletti magasságú Szépkilátó. Egykor Kápolna-dombnak hívták, mert aljában a domonkos rendiek kolostora állt. A domb alján található, a II. századból származó római villát, a hozzá tartozó fürdőt és a fürdőt vízzel ellátó Római-forrást az 1940-es években kezdték el feltárni. A romok jelenleg a Zala Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány által üzemeltetett tábor területén láthatók. A szelíd lejtőjű dombon álló fektefenyőket még Hamilton Mária, Festetics Tasziló felesége ültette.

Tekintse meg Balatongyörök látnivalóit

Tekintse meg Balatongyörök látnivalóit

Látnivalók Balatongyörök: Tekintse meg Balatongyörök látnivalóit, oldalunkon könnyen összeállhatja túráját. balatongyöröki látnivalók, nevezetességek közül.

Tuti menü